Spelmarknaden

Spelmarknaden är en mycket intressant marknad som är fullkomligt enorm, och vars potential knappt når några gränser. Till och med om man bortser från alla de spel som säljs för X-box, Playstation och Wii, så går det knappt att föreställa sig exakt hur omfattande spelmarknaden faktiskt är. Och de som tidigt valde att försöka tjäna pengar på att vara online-värdar för spelverksamhet är burgna människor idag. Se bara på vad de största pokersidorna omsätter!

Det finns även kopiösa mängder reklampengar i att skapa gratisspel. Betalar du en slant för att upplåta dina webbutrymmen åt spel så kommer du troligen förr eller senare få dina pengar åter (om du gör ett bra jobb). Spelberoende uppenbarar sig ju i så många olika former.

Dels har vi de som tjänar pengar på att faktiskt spela - som professionella pokerspelare. Vidare har vi de som försöker tjäna pengar och kanske lyckas då och då, men som är fast i tron att de någon gång ska ta hem storslam. Vidare finns det de miljontals människor som inte skulle klara av vardagen om de inte fick spela lite då och då. Bara leta upp en lämplig spelsida - och spela lite.

Vidare säljs spel som appar, och det i massor. Även här är spelmarknaden enorm. Vad har väl människan för anledning att någonsin göra ingenting när det finns spel? Har man väl kommit över den fruktan som kanske förhindrar en att lägga upp sitt kortnummer hos Apple, så finns det inte många spärrar kvar. Sju kronor för ett populärt spel, vad är väl det?

Det är spelmarknadens omfattning som gör att Gratis spel, som inte ens lägger upp spel, kan få så pass många läsare. Vad bloggen på senare tid har försökt att göra är att tackla meningen med alla dessa tusentals spel från grunden. Än så länge har det inte utvecklats till ett jättestort fenomen i akademikervärlden, men allt fler professorer kommer i framtiden att lägga sina pannor i djupa väck och försöka lokalisera var spelens tjusning kan tänkas befinna sig.

Inga kommentarer: