Paus från sportspel - för stor ansträngning

All OS har fått in mig på en bana av sportspel. Det har blivit otroligt mycket gratisspel ur just den genren på senare tid. Idag kom jag på mig själv med att närmast bli andfådd framför datorn, och det känns ju som att man anstränger sig, och det står jag inte ut med.

Som tur är är Internet till bredden fyllt av roliga filmklipp, och då Youtube innehåller så otroligt mycket larvigt brukar jag istället välja Snabbstart.com. Här finns en del riktiga godbitar. Kolla in!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Det där med kortspel...

Alla är inte bra på kortspel. Som ni kanske har märkt har denna blogg en fascinerande liten mängd av just kortspel. Detta beror helt enkelt på att bloggaren är värdelös på allt som har med spelkort att göra.

Det är lite av ett socialt handikapp att inte kunna spela kort har det slagit mig. Och sådana där som mormor lärde mig, vändåtta och trettioett, är kanske inte så inne längre. Jag känner mig inte helt haj på pokerregler, så här måste förbättring ske!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Sportspel blir måsten i framtiden

I Sverige har man alltid idrott på schemat. Det är helt enkelt så. Barnen måste få röra på sig minst två gånger i veckan oavsett ålder. Jag har nu inlett mina tre gymnasieår och har inte en fjösen kvart idrott på schemat! Här får man ta egna initiativ.

Nej det blir sportspelen som får hålla kvar mig i form, åtminstone får de finnas som moraliskt stöd så att jag kommer ut och springer någon gång, kanske till och med gymmar.

Dessutom har jag valt en linje som innebär två saker: Plugga och Plugga (samt en tredje sak: Studera). Än så länge sover jätten men inget kan hindra den från att vakna, och det lär hända snart. Förbarma dig över mig, sportspel!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Modern chock bland antikviteter

Att ha en och en halv timmes kemi på måndag morgnar är väl egentligen ingen höjdare. Dock upptäckte jag ett modernt inslag i en skola som hittills bara erbjudit overhead-apparater och kassettbandspelare. I kemisalen var de två vita tavlorna elektroniskt höj och sänkbara! Wow!

Man kände sig nästan som en helikopter i ett flygspel, en sann uppenbarelse. Betyder detta något? Vad säger kräftans horoskop?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Den illamående söndag-kvällen då inte ens sportspel hjälper

Ok, klockan är ca ett och det är inte ens söndag-kväll längre. Om sju timmar måste jag vräka mig upp och iväg till vardagsfängelset som denna måndagmorgon börjar dagen med kemi; ett ämne jag inte haft på tre år. Dessutom sker undervisningen på engelska och varar i en och en halv timme.

Tidiga morgnar får man gratis spel på. Kommer under ett helt år bara ha sovmorgon på fredagar men vid det laget kommer man vara för trött för att kunna njuta av dem. Om livet ändå vore ett skjutspel, då kunde jag skjuta upp första lektionen!

Och därmed erhåller herr blogg-skribent utmärkelsen årets sämsta skämt. Nattens tips till er med skolångest/jobbångest: försov er.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Spelen är inte allt...men det mesta

Ibland efter ha suttit i timmar och spelat gratisspel undrar man lite vad man kunde gjort istället under den tiden. Läst någon bok, sett på rapport och allmänbildat sig, talat med sin familj (för visst bor det väl fler folk i huset har jag för mig), eller gått ut och sprungit och känt sig hälsosam.

Mm, nej det var jobbigt att tänka så. Nu måste jag hitta ett strategispel och lugna ner mig med...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Att få spel är alltför gratis

Ibland tappar man helt enkelt humöret och måste lugna ner sig med gratisspel. Svenska skolan är ju antik! Jag såg en kassettbandspelare idag, med egna ögon! Inte en människa med laptop. Hjälp mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Familjespel, kanske inte gratis men roliga nog

Tänkte ta en paus från onlinespelen idag och diskutera just familjespel lite grand, ni vet, när man sätter sig runt ett bord med en spelplan och spelpjäser. Monopol är en klassiker, liksom Bondespelet och Nya Finans.

Ett kunskapsspel som blivit otroligt populärt på senare tid är ju dock Trivial Pursuit, i många kretsar känt som bara "TP". Detta trevliga familjespel brukar dyka upp särskilt på sommaren och man får mäta sina kunskaper ordentligt. Råkar man veta svaret på en fråga som ställts till en annan tävlande så hör det till att skrika ut högt att man gör det också. Japp, familjespel kan onekligen vara känslospäckade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Hamstrar mönstrar för flygvapnet

Idag tyckte jag det kändes på plats med en äkta gratis spel-klassiker. Flight Of The Hamsters har funnits med att tag men det är inte mindre roligt eller omodernt bara för den sakens skull.

Din uppgift är att slunga iväg hamstrarna så långt som du bara förmår. I luften kommer det dyka upp finurliga små överraskningar som får dig att flyga längre. Går in i gratisspel-kategorin klassiska spel, vilken har varit ganska snålt uppdaterad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gestalta den så viktiga testföraren med gratis spel

Dagens bilspel har stora hjul. Igen, det handlar om ett Monster Truck spel som lystrar till namnet Monster Truck Trials. Som namnet antyder är detta inget racingspel utan du ska helt enkelt testa fordonen för framtida bruk.

Fem banor fullspäckade av nitros, volter och musik väntar dig om du klickar på länken ovan. Skola imorgon igen, njut av stunden med gratisspel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Så var ytterligare ett sommarlov väck, borta och försvunnet

Vid alla galna gratisspel! Den här sommaren var förmodligen den kortaste jag har upplevt och det känns som om det var en vecka sedan jag studsade ner för skoltrapporna för sista gången på min senaste skola.

Jag är nu bosatt i Sverige igen efter två år i Slovakien och ska börja på gymnasiet. Det finns risk för att Gratis Spel går en dyster framtid till mötes då jag valde ett av de svåraste gymnasieprogrammen som finns att välja i Uppsala. Gymnasieintagningen skedde någon gång efter jul då jag hade drabbats av ambitionsding. När jag sedan öppnade kuvertet och det visade sig att jag var intagen begrep jag inte ett skvatt. Så nu blir det jobba av! Hålla sig vid liv om nätterna med kaffe, och begränsad tid till gratis spel. Sorgligt. Mina ambitioner så här innan är i alla fall ett gratisspel om dagen även veckodagar, som ett Prio 1. Jag menar någon måtta får det väl vara med lidandet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Monstertruckarna tar allt större plats i gratisspel-databasen

Sketch Rider är ett unikt bilspel i den mån att hela idén verkar ha utvecklats utan Internet. Spelytan tycks vara ett linjerat papper och banan verkar ritad med en svart bläckpenna. Med din monstertruck ska du ta dig fram på dessa streck och det vill jag lova; Sketch Rider hör inte till kategorin enkla gratis spel.

Men kul ändå, och det gäller att njuta så mycket det går nu, i de sista självande minuterna av den sista fria veckan hos oss skolelever.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ta vara på en björntjänst om moppen sviker

Som alla gratisspel är Moto Rush synnerligen prestigefullt. Olikt de flesta gratisspel kan man här inte bara välja att åka motorcykel utan också snowboard, monster truck och till och med björnar (har du åkt björn någon gång?).

Det enda sorts gratis spel som Moto Rush inte involverar är egentligen bilspel, om man räknar sätt att ta sig fram på land. Borträknat cykelspel och båtspel och hästspel. Och några fler. Äh, glöm det. Spelet är kul i alla fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ett utlovat musikspel träder in på röda mattan...

Music Manager är ett mycket populärt musikspel med egen hemsida där registrering är gratis (passande på denna hemsida), och fina priser kan bli vunna. Musikspel, som det skrevs om igår, finns i olika varianter. Music Manager blir det första gratisspel upplagt här där du, online, kan starta ett eget band.

Ditt mål är att bli rik och berömd. Ständigt skinande limousiner som tar dig dit du vill, egna skivbolag som ger dig makt över nybörjarbanden. Allt är så mycket enklare i gratis spel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Musikens makt du kan insupa genom...just det!

Jag som har den här bloggen Gratis Spel har ett utvecklat musikintresse, och det slog mig just att med alla dessa oändliga gratisspel måste det väl finnas en hel del musikbaserade. Jag väljer att idag inte lägga upp något musikspel eller något gratisspel över huvud taget utan istället fästa min uppmärksamhet på vad ett musikspel egentligen är.

Som Wikipedia föreslår går de flesta musikspel ut på att utföra olika uppdrag i takt till någon form av musik. Det finns också så kallade instrumentspel, där det oftast går ut på att utföra egen musik till ett komp. Jag kommer att kika runt lite efter just sådana här sorts spel. De utvecklar onekligen ens musiksinne, kreativitet och musikaliskt tänkande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Att låta ett gratisspel avgöra tankeförmåga

Jajamen, äntligen dags för ett nytt gratis spel efter ett rent ut sagt oändligt uppehåll. Spelet idag, onsdag (och för många mindre än en vecka kvar av sommarlovet) heter The Ultimate Idiot Test och testar din tankeförmåga. Klarar du av bedriften att inte utnämnas till nötpucko av detta tanke/strategispel?

Spela nu så mycket gratisspel ni kan, kära besökare, innan skolan, jobbet och ångesten tar över!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Tidsfråga innan Gratis Spel hittar tillbaka till rälsen

Inom en mycket snar framtid kommer jag att ha Internet-tillgång i mitt hem, vilket ju i allra högsta grad innebär gratisspel. Det borde finnas en bra bit över 300 strategispel, sportspel osv. vid det här laget på denna hemsida, men jag har varit ute och flängt för mycket.

Sommarlovet är för mig nästan slut, vilket naturligtvis är mindre roligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,